נוטריון

מהו נוטריון ומה השירותים שהוא מציע?​​

שאלות ותשובות

יש לכם שאלות לגבי אישור נוטריוני?

אישור נוטריוני למגוון פעולות בחיים, כל השאלות והתשובות אצלנו

צרו קשר

יש לכם שאלות נוספות לגבי אישור נוטריוני? 

מוזמנים ליצור איתנו קשר

אם הגעתם לפה סימן ששמעתם לא פעם על הביטוי "נוטריון". כאשר אנחנו מדברים על נוטריון אנו למעשה מדברים על עורך דין אשר יש ביכולתו, בין השאר, לאשר מקוריות של מסמכים, נכונות של תרגומים ואת זהותם של האנשים החתומים על מסמכים.

אישור נוטריוני תקין יהיה אישור בעל חותמת אדומה ממתכת יחד עם צירוף המילים "נוטריון" בשלוש שפות שונות – עברית, אנגלית וצרפתית.

מי הוא בעצם נוטריון, האם כל עורך דין הוא נוטריון ומה הוא מכלול השירותים אותו הוא מציע? הישארו איתנו.

נוטריון: קווים לדמותו

נוטריון הינו עורך דין בעל ותק של לפחות 10 שנים בתחום עריכת הדין, אשר קיבל רשיון "נוטריון" לביצוע פעולות בחסות החוק – אישור, אימות, זיהוי, וכו'.

כאשר אנחנו מדברים על חתימת נוטריון אנו מדברים על חתימה בעלת כוח רב אשר מהווה אישור ואסמכתא אל מול בתי משפט, מוסדות ממשלתיים בארץ ובחו"ל. נוטריון מאמת את מקוריות המסמכים, את זהות האנשים ואת כושרם המשפטי לחתום על המסמך, באם בשמם או מטעם אחר.

מסמכים אשר נחתמו על ידי נוטריון מתאימים לשימוש ארצי ובינלאומי אל מול בתי משפט וגופים ממשלתיים רבים.

רגע, לא כל עורך דין הוא נוטריון?

לא כל עורך דין הוא נוטריון, אך כל נוטריון הוא עורך דין.

כל התהליך עד לקבלת התואר "נוטריון", היא מלאכת מחשבת של ממש אשר במהלכה ישנם מספר תנאי סף: ותק של לפחות כ – 10 שנים בעולם עריכת הדין, הגשת בקשה מסודרת אל הועדה לרישוי נוטריונים אשר נמצאת במשרד המשפטים, העדר עבר פלילי ו/או הרשעות בענייני אתיקה.

הוועדה מתקיימת מספר פעמים מועט בשנה, כאשר במהלך הוועדה נבדקים מועמדותם של נוטריונים על סמך הקריטריונים אשר בחוק.

אישורים המצריכים אישור נוטריון: מתי אנו למעשה פוגשים את הנוטריון?

כאשר אנו נדרש להציג מהימנות של מסמכים שונים ו/או של זהותנו, נמצא את עצמנו משתמשים בשירותיו של נוטריון. רבים מכם תוהים מתי בחייהם הם יצטרכו נוטריון והאם יצטרכו. ספוילר: אנחנו בטוחים שתצטרכו נוטריון, לעיתים גם לא פעם אחת. לעיתים ישנה דרישה על פי חוק לפיה אימות חתימה על ידי נוטריון חובה. למשל: אימות חתימה על ייפוי כח בלתי חוזר לצורך משכנתא.

ישנם מספר פעמים שכיחות בהם אנו נפגוש את הנוטריון במהלך חיינו:

אישור חתימה לקיחת משכנתא – רבים מאיתנו, נחשפו או יחשפו בעתיד לתהליך לקיחת משכנתא. כאשר אנחנו פונים אל אחד מן הבנקים למשכנתאות או לגופים ממנים שונים לשם רכישת דירה ולקיחת משכנתא, הבנק ידרוש מאיתנו אישור חתימה על ייפוי כוח בלתי חוזר לטובת הבנק.

מוסדות אוניברסיטאיים בחוץ לארץ – מתכננים ללמוד אופנה בחו"ל? אולי אפילו רפואה? ישנם מקרים בהם יידרש אישור נוטריוני לתרגום תעודות שונות, גיליון ציונים, תעודת לידה וכו'. ייתכן גם צורך לאמת חתימות מול הנוטריון על בקשות למיניהם.

תרגום נוטריוני – תרגום נוטריוני יכול להיות מעשרות סיבות שונות, יכול להיות שתרצו לאשר את מהימנות התואר הראשון אותו קיבלתם אל מול גופים שונים בעולם. כיום אנשים רבים בישראל זכאים לדרכון זר, במהלך התהליך יצטרכו גם הם להנפיק תרגומים נוטריונים שונים.  נוטריון רשאי לאשר תרגום בין אם נעשה על ידו או על ידי מתרגם מטעמו.

אישורי העתק – בהנחה שאתם מחזיקים  את המקור או העתק מקורי של מסמך מסוים, צוואה לצורך העניין – עליכם להציג העתק ממנה אל הבנק ו/או המוסד הרלוונטי. אותה פעולה נצטרך לעשות גם בלקיחות הלוואות שונות. הבנק יבקש מאיתנו אישור נוטריוני על מנת לאמת את אמינות המסמך וזהותו למסמך המקורי.

הסכם ממון – טרם הנישואין. כאשר אנחנו מדברים על הסכם ממון בין בני זוג אשר עדיין לא התחתנו ניתן לאמת הסכם ממון בפני הנוטריון לשם מתן תוקף משפטי למסמך.

שכר שירותי נוטריון: מה הם למעשה העלויות?

כאשר אנחנו מדברים על עלויות של שירותים נוטריונים אנו מדברים על שוק מסודר ובעל רגולציה גבוהה. מחירם של פעולות נוטריוניות שונות נקבעים על פי חוק הנוטריונים ותקנות הנוטריונים ותעריפם קבוע. הנוטריונים מחויבים בתעריף אחיד ושוויוני.

לעומת זאת, שירותי קצה נוספים לדוגמת תרגום – יגררו עלויות שונות, מאחר ולא מדובר רק בפעולה נוטריונית.

פנו לנוטריון לפרטים נוספים ומלאים. ניתן למצוא את תעריפי הנוטריון, כפי שמתפרסמים בתקנות הנוטריונים, בעמוד המצורף.

תפריט נגישות

צרו קשר

יש לכם שאלות נוספות? מוזמנים ליצור איתנו קשר